Teatime

Besøger man London eller England i det hele taget vil det være en rigtig god idé – og en meget typisk engelsk oplevelse – at besøge et af hotellerne i centrum og bestille en traditionel English Afternoon Tea. Eller High Tea, som det også kaldes.

At sidde i restauranten og nyde det sene eftermiddagsmåltid er en oplevelse, som mange forbinder med rejser til England, og man har også fat i noget rigtig engelsk, hvis man vælger at gøre det. Måltidet blev opfundet i den engelske landadel i Viktoriatiden, da man skulle have noget at fylde maven med, mens man fordrev tiden på landstederne, hvor traditionen sagde, at der var ganske mange timer mellem frokosten og det formelle aftensmåltid i spisesalen senere på aftenen. Så opfandt man High Tea, hvor der sidst på eftermiddagen blev serveret te med sandwiches, scones, lidt kage og bisquits.

I dag finder vi traditionen ført videre på et hav af hoteller rundt omkring i den engelske indflydelsessfære. Også herhjemme kan vi på hoteller i eksempelvis København nyde en engelsk teseance, men den ægte oplevelse får man naturligvis på et engelsk hotel i en af de store engelske provinsbyer eller i London.

traversify-lite