På kro i Tyskland

For mange mennesker er Tyskland et land, som man kører igennem så hurtigt som muligt – ad de store motorveje, fordi man er på vej sydpå til feriedestinationen i Frankrig eller Italien.

De fleste burde nu unde sig en mere rolig tur gennem landet – eller ligefrem at gøre Tyskland til rejsemålet i sig selv og så benytte sig af mange små kroer og hoteller, der ligger på landet og i de mindre byer. På en tysk Gasthof oplever man nemlig at blive sat nogle år tilbage i tiden. Alt går lidt langsommere, traditionerne bliver holdt i hævd, og maden er god – ikke mindst morgenmaden. Og så mødes man af en behagelig, venlig service, hvor det slet ikke gør noget, hvis man gerne vil betale ‘bare’ – i kontanter. Noget som på de store kædehoteller i byerne kan virke helt akavet.

Morgenmaden er som regel et kapitel for sig på en Gasthof. Masser af pålæg og ost og også grøntsager og frugt, æg og godt brød. Hvis man vil, kan man spise sig mæt for hele dagen, men det jo nok ikke meningen, at man skal det!

Prøv et kroophold i Tyskalnd – det er som regel hyggeligt, afstressende og lidt som man husker det var at være på besøg hos sine bedsteforældre.

traversify-lite