Hoteller verden rundt

I dag er det en selvfølge at rejse verden rundt og bo på hoteller i by og på land. Men vi skal ikke så mange år tilbage, før det var noget, der ikke var alle forundt. Det var overklassen, der havde råd til at rejse fra sted til sted og bo på hotel – og så var det dem, der havde et formål med rejsen som handelsmænd, som rejste for at passe deres arbejde. Folk i al almindelighed rejste ikke og boede om muligt privat hos bekendte eller familie, hvis de gjorde det.

Vores stigende velstand har gjort rejserne til allemandseje, og dermed er det opstået hoteller af en enhver standard i hele verden. Rundt omkring i verden ligger stadig de ikoniske luksushoteller fra gammel tid, som for eksempel Hotel Ritz i Paris eller de store hoteller i Berlin, London og New York, men derudover er der opstået en kæmpe underskov af standard hoteller, som alle mennesker kan bruge.

Uanset niveauet, så skal man gerne føle sig velkommen på et hotel. Servicen skal være god, og man skal fornemme, at der bliver nusset om én som gæst. Det behøver ikke være ensbetydende med stor luksus, men blot at man oplever, at man bliver ‘set’ som gæst og ikke blot er en usynlig brik i det store spil, som et effektivt hotel også er.

Mange mennesker foretrækker at overnatte på mindre boutique-hoteller i stedet for at bo på de store kædehoteller, og det er ofte netop af den grund, at man her oplever en mere personlig og imødekommende service. Men den gode service er dybt afhængig af, hvordan mødet mellem gæst og personale takles i hvert enkelt tilfælde, og her er det den menneskelige relation det gælder – minde end de fysiske omgivelser.

traversify-lite