Det skal du vide når du overnatter på et hotel i Marokko

Vi har tidligere skrevet om etniske restauranter og det har ført til en ekstra interesse i at skrive om mere etniske hoteloplevelser. Derfor dykkede vi ned i emnet om ferie på hoteller i Marokko, og hvad turister bør være ekstra opmærksomme på, når de rejser til landet.

Må ugifte par overnatte sammen på et hotel i Marokko?

Det er teknisk set ulovligt i Marokko at ugifte par deler et hotelværelse. Reglen om at ugifte par ikke må overnatte sammen gælder både for turister og landets indbyggere. Men turisme har enorm betydning for landets økonomi, og derfor går denne lov ofte ikke ud over de besøgende ugifte par. Det bør du altså ikke bekymre dig alt for meget om, men du kan altid tjekke med hotellet på forhånd, før du gennemfører din booking.

Undgå at prutte alt for meget om prisen

Det er utroligt populært at besøge et loppemarked i Marokko, hvor du kan gøre gode fund. De lokale holder det heller ikke hemmeligt at de sælger deres produkter til en højere pris til turister, ligesom det hænder i mange andre steder i verden. Derfor forventes det at du prutter om prisen, men du bør gøre det med måde. Med andre ord bør du forhandle dig til en bedre pris med respekt og forståelse. Det kan være utroligt ubehøvlet at byde alt for lavt for fx en håndlavet lædertaske.

Husk på at du skal transportere dine ting hjem igen

Shopping i Marokko kan hurtigt tage overhånd, da der er så mange fine ting at købe med hjem. Husk dog altid på hvor meget plads du har i bagagen, og overvej alternativer. På nettet kan du finde marokkanske tæpper og kelim tæpper, som bliver leveret til dit hjem. På den måde skal du ikke bøvle med forsendelse, når du er afsted på ferie til udlandet, hvor det handler mere om at nyde oplevelsen.

Undgå at tage billeder af de forkerte ting

Det er helt naturligt at du ønsker at tage billeder til at gemme minder om din ferie, men husk at gøre det med måde. Folk klæder sig anerledes på og kulturen i Marokko er interessant og fjern fra hvad du måske kender hjemmefra.

Men det er aldrig en god ide at tage et billede af en anden person uden at spørge om tilladelse først. Dette gælder især hvis der er tale om religiøse personer, som normalt foretrækker at folk ikke tager billeder af dem.

Turister bør også vide at du ikke må tage billeder af militæret eller politiet i landet. Marokko er et land, som går højt op i den nationale sikkerhed. Derfor kan det sagtens hænde at en politimand beder dig om at slette det billede, som du har taget af ham, hvis han ”fanger” dig i at gøre det. Så derfor er det bedre at lade være.

Nyd kulturen

Nu har vi skrevet en del om hvad der bør undgås, men at sove på et hotel i Marokko føles næsten som et 1001 nats eventyr. Sørg derfor endelig for at omfavne den unikke kultur, de magiske markeder og at besøge landet med masser af muligheder.

traversify-lite