Etniske restauranter

Vidste du, at Danmarks nationalret hverken er stegt flæsk med persillesovs eller stegt rødspætte? I hvert fald, hvis vi måler på, hvad folk rent faktisk sætter på bordet ude i de små hjem – og hvad de går efter, når de går på restaurant. Så er det snarere det etniske køkken, der tager prisen hjem som det mest populære.

Etnisk køkken dækker over mange ting. Det rækker fra den enkle shawarma købt ved en gadebod eller i et pizzeria, over samlebåndpizzaer til gourmet-etnisk mad, som nogle af de bedste restauranter herhjemme laver det.

I hverdagen ryger der rigtig mange købepizzaer, pitabrød med kebabfyld og kebabruller ned, og dermed bliver det etnisk inspirerede køkken til noget af det mest populære herhjemme.

Der er et meget stort udvalg af restauranter, som tilbyder mad fra forskellige etniske køkkener. Vi kender alle til kinesiske restauranter, hvor retter især fra det ikke så krydrede Canton-køkken er på tapetet. De findes i enhver blot lidt større by og tilbyder som oftest et stort udvalg af retter til ikke så mange penge. I både København og Århus er der dog også kinesiske restauranter, som løfter køkkenet op på et højere niveau, og her kommer vi tættere på kinesisk mad på gastronomisk niveau.

Spektret er bredt og vidtfavnende, når det gælder etniske restauranter i Danmark. Ud over de kinesiske finder vi restauranter med speciale i mad fra Vietnam, Thailand og andre lande i Østen, restauranter der serverer mad fra Mellemøsten og Nordafrika, rent afrikanske restauranter – og restauranter, der henter deres inspiration fra det amerikanske køkken, der jo ret beset også er en form for etnisk køkken – selv om vi i dag er meget fortrolige med netop dette køkken.

Blandt de ældste, etniske køkkener, som vi har stiftet bekendtskab med her i Danmark, er det græske. Ikke så snart var danskerne begyndt at rejse på charterferie til Grækenlands skønne øer, før de første græske restauranter dukkede op herhjemme, og siden har det enkle. græske køkken været populært. Masser af mennesker har stor glæde af en tur på græsk restaurant for at få serveret en græsk bøf med ristede kartofler og en klassisk, græsk salat – og det er nu heller ikke så ringe.

Vi kan kun anbefaler at prøve sig frem på forskellige etniske restauranter og på den måde finde frem til, hvad man holder mest af.

traversify-lite