Guide til vinferie i Spanien

Der er mange danskere, som vælger at tage på ferie på Mallorca, i Barcelona og længere sydpå til de Canariske Øer. Det er bestemt alle sammen fremragende steder, men hvis du er glad for vin, kan du overveje Nordspanien med La Rioja. Nedenfor kan du finde inspiration til en vinferie i Spanien.

Kan man tage vin med hjem fra Spanien?

Før vi dykker ned i vores guide til Rioja, er det vigtigt at svare det største spørgsmål du sikkert sidder med. Kan jeg flyve med vin i min kuffert? Det kræver et længere svar. Du kan ofte ikke flyve med vin i din håndbagage, da du kun må have beholdere på op til 100 ml væske.

Mange vælger efterhånden udelukkende at flyve med håndbagage, og derfor skal du overveje om det kan betale sig at betale for en kuffert, som du kan tjekke ind. Der er det også vigtigt at huske på at det kan være bøvlet at flyve med vin. Du skal pakke det godt ind, og alligevel risikerer du at flasken går i stykker og ødelægger tøj, kuffert og andre ting omkring den. Derfor kan det være bedst at nyde vinen i Spanien og i stedet benytte tjenester som fx Vinoteket, der også har vin fra Rioja.

Planlæg en kort eller lang ferie til Nordspanien

La Rioja er en autonom region i Spanien. Derfor er der flere byer, som du kan rejse til og prøve den lækre rødvin. Først og fremmest fremhæves Logroño typisk, da det er den største by i regionen. Det kan også være en god ide at tage den lille hyggelige by Haro, som har flere vingårde.

Generelt er der mange skønne byer, som du kan besøge i det nordlige Spanien, der ikke udelukkende er kendt for god vin. Det er også et område, der er kendt for Caminoen og lækker mad.

Når du flyver fra Danmark, kan det anbefales at flyve til Bilbao og enten tage toget videre derfra eller leje en bil. Glem ikke at besøge selve Bilbao, der er kendt for det imponerende Guggenheim museum.

Der er ca. 90 kilometer fra Bilbao til Haro. Herefter er der kun en kort tur på omtrent 50 kilometer til Logroño. Hvis du har flere dage til rådighed, kan vi også anbefale at besøge den hyggelige by Laguardia. Der ligger flere hyggelige hoteller i byen, og du vil helt bestemt få unik oplevelse i det nordlige Spanien.

traversify-lite