Hvilken type hotel er du til?

Har du rejst lidt rundt omkring i verden, har du sikkert oplevet flere forskellige typer af hoteller – og måske fundet din favorit. Er du til et af de internationale kædehoteller, hvor du kan være sikker på, at sengen er redt ens, hvad enten du er rejst til Finland eller Frankrig? Eller vil du hellere opleve hoteller med mere skæve vinkler og deres egen måde at levere service på – måske et lille boutique hotel, hvor familiens overhoved står i køkkenet, husets frue bestyrer restauranten og datteren eller sønnen sørger for, at receptionen fungerer godt?

Måske er du snarere til en landlig kro eller et slotshotel i England eller Tyskland? Der er masser af muligheder, og det handler kun om, hvad du synes bedst om, når du vælger hotel i et af verdens lande. Ja, og så handler det selvfølgelig også om økonomi, for de færreste kan frit vælge en suite på et luksushotel til 75.000 kr. pr. overnatning, men må ty til de mere ydmyge steder, hvor overnatningen kan betales med en almindelig funktionærløn.

Mange foretrækker de lidt mindre steder med en mere personlig service, og hvor man som gæst har en følelse af, at receptionisten ved, hvem man er, når man træder ind af døren – også selv om det måske er den første gang, man besøger netop dette hotel eller denne kro. Den følelse vil man ofte opleve på de små landlige hoteller i Tyskland eller i Italien, hvor uddannelsen i god service er i højsædet, kombineret med den naturlige venlighed, som man ofte møder i disse lande.

I dag bruger vi som oftest internettet, når vi skal finde det rigtige hotel. Der er masser af sider, hvor brugerne anmelder hotellerne, men læs anmeldelserne med et kritisk blik og brug din egen mavefornemmelse, når du skal finde det rette hotel til ferie, forretningsrejser eller den lille hide-away med kæresten.

traversify-lite