Vil du med på Nimb?

Skulle københavnerne i byen i gamle dage og få et rigtig godt måltid, så var det ikke så sjældent restaurant Nimb ved Tivoli, som de valgte at besøge sammen med familie, venner og kolleger. Restauranten er kendt fra avisernes historie, fra revyer og fra litteratur, for eksempel Tom Kristensens berømte roman Hærværk, hvor hovedpersonerne ikke så sjældent lægger vejen forbi Nimb, inden deres deroute begynder, og de må nøjes med mere ydmyge steder.

Også i dag er Nimb – nu med tilnavnet Brasserie – et besøgt og elsket sted i København, og kortet tæller en masse klassikere fra det franske og sydeuropæiske køkken, men også danske specialiteter. Her får man kaviar i mængder og i mange forskellige udgaver, bøf tatar og østers, eller torsk fra Vesterhavet. Hvis man er til klassikere med kød, så kan det for eksempel være steak frites, som er en herlig ret hentet lige fra de parisiske bistroer, eller oksemørbrad. Men mange står til søs og vælger laksen, torsken eller muslingerne. Både fordi det smager, men også fordi det så at sige er tidens stil at spise friskt og klimavenligt.

Det er en herlig ting, at der trods tidens gang stadig er klassiske restauranter at besøge, og her er Nimb absolut en, der kan anbefales.

traversify-lite