Danske restauranter

De seneste årtier har den danske restaurantscene undergået en enestående udvikling. Vi skal ikke så mange år tilbage, før serveringen på en gennemsnitsrestaurant bestod af solide danske retter fremstillet af halvfabrikata og uden skelen til, hvordan gourmetscenen udviklede sig i udlandet. I dag findes der stadig mange restauranter, der kun serverer et tåleligt måltid, men hvis man ser på udviklingen generelt, har hele restaurationsbranchen løftet sig gevaldigt.

Danmark har i dag nogle af verdens bedste kokke og nogle af de bedste restauranter i verden – hvilket afspejler sig i et pænt antal stjerner i Michelin restaurantguiden.

Det hele tog fart, da den kendte “madfamilie” Grønlykke begyndte at involvere sig med den danske restaurantverden. Først med restauranten Kong Hans i København og siden med den idyllisk beliggende Falsled Kro på Fyn. Her fik folk pludselig mulighed for at spise gourmetmad præget af det franske køkkens nyeste udvikling – fjernt fra tidligere tiders flødekøkken og den danske suppe-steg-is-kultur.

Klart nok var det ikke alle, der havde råd til og mulighed for at besøge disse steder og andre, der stille og roligt dukkede op i deres kælvand, men Grønlykkes indsats satte gang i en bevægelse, så stadig flere begyndte at lave mad på højt niveau – og sprede interessen til den almene befolkning. TV-kokkene Axel og Conrad kom til at stå for den folkelige del af bevægelsen, men med deres baggrund havde de rødder direkte tilbage i gourmetverdenen. Siden kom navne som Claus Meyer, Søren Gericke og andre til, og siden er den danske køkkenscene blevet legendarisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

traversify-lite